ZEN THEE-KOM // 

DRINKEN UIT DEZE T-KOM STAAT VOOR HET DRINKEN VAN HET LEVEN ZELF.                                      

JE DRINKT THEE (WATER) UIT KERAMIEK 'AARDE' EN ONS LICHAAM BESTAAT / ONTSTAAT VOOR EEN GROOT DEEL UIT DEZE 2 STOFFEN (ALLES WAT JE TOT JE NEEMT KOMT VAN OF VIA DE AARDE )

DE THEE DRINK JE IN DE ONTVANGENDE HOUDING VAN HET MET TWEE HANDEN VASTHOUDEN VAN DE KOM.

HET VERDAMPEN VAN DE HETE THEE STAAT VOOR DE GEEST / ZIEL.

DE KOM IS NIET VOLMAAKT; EEN VOLMAAKT MENS IS (VOOR MIJ) NIET INTERESSANT.

DE THEEKOM HEEFT SOMS EEN SPIRAAL OP DE BODEM OM DE LAATSTE DRUPPEL OP TE VANGEN; DIE SPIRAAL STAAT VOOR HET STEEDS TERUGKERENDE LEVEN.

ELKE THEEKOM HEEFT EEN EIGEN VORMKARAKTER, IS UNIEK EN WORDT VANUIT INNERLIJK RITME GEDRAAID.

ER ZIJN WIJDE ZOMERTHEEKOMMEN, DIE DE HETE THEE SNELLER LATEN AFKOELEN EN SMALLE WINTERTHEEKOMMEN, DIE DE WARMTE JUIST VASTHOUDEN.

HET AFDRAAIEN VAN DE STANDRING (OOK WEL VOET GENOEMD) VINDT PLAATS ALS DE KLEI NOG LEERHARD IS.  DIT AFDRAAIEN GEEFT DE KOM ZIJN KARAKTERISTIEKE VORM.  VAAK KRIJGT DE KOM BEWUST EEN KLEINE 'AFWIJKING' MEE IN DE VORM VAN EEN DEUKJE O.I.D.; DIT OM TE LATEN ZIEN DAT PERFECTIE NIET HET DOEL IS.

OPBRENGEN VAN DIVERSE SLIBS GAAT D.M.V. VERSCHILLENDE TECHNIEKEN ZOALS: SPATTEN, DOMPELEN OF SCHILDEREN.

ALS DE KOMMEN AFGEDRAAID EN DROOG ZIJN WORDEN ZE VOOR DE EERSTE KEER GESTOOKT OP ± 960 GRADEN CELSIUS (BISCUITBRAND) EN WORDEN DAARNA GECONTROLEERD OP EVENTUELE BAKFOUTEN, ZOALS S - BARSTJES IN DE VOET.

HET OPBRENGEN VAN GLAZUREN VRAAGT EEN SPECIFIEKE BENADERING VAN DE KOM EN IS EEN ARBEIDSINTENSIEF EN SECUUR WERK; HET IS DE AANKLEDING VAN DE KOM. SOMS ZIJN ER 3 OF 4 VERSCHILLENDE GLAZUREN OP 1 KOM.

THEEKOMMEN GAAN RUIM 10 UUR DE OVEN IN EN HEBBEN EVEN LANG OF LANGER NODIG OM AF TE KOELEN. SOMMIGE KOMMEN KRIJGEN NOG EEN EXTRA GOUD OF ZILVERLUSTER EN WORDEN NOGMAALS GESTOOKT OP 700 GRADEN.

P.S., natuurlijk krijgt u bij aankoop van een Theekom deze achtergrond informatie.

Zie ook: Galerie: ZEN THEEKOMMEN